No attachements? No Problem! Email enabled Document library solutions!

30 12 2008

So this nagging problems keeps happening. Email enabled document libraries are awesome when they work, but then they don’t, they are a pain.
Recently i had the misfortune of creating a DL with email and it only half workd.
I was able to send email to it, but attachments did not work no matter what i tried.

Here is a nifty work around using adsidedit:

Click Start, click Run, type Adsiedit.msc, and then click OK.
Expand ADSI Edit, expand Domain [DomainName], expand DC=DomainName, DC=com, and then expand CN=Users.
Right-click the user name to which you want to add the missing attributes, and then click Properties.
In the properties dialog box, double-click internet Encoding on the Attribute Editor tab.
In the Integer Attribute Editor dialog box, type 1310720 in the Value box, and then click OK.
Double-click mAPIRecipient.
In the Boolean Attribute Editor dialog box, click False, and then click OK two times.

here is the link where its from:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;926891

Why doesn’t it just work out of the box?

I have no idea why MS tortures me so.

nando

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: