Access denied, can’t crawl web application.

30 06 2011

This strange incident just happened on a brand new farm.
I was able to crawl, mysites and cthub, but for whatever reason my http://portal url was un-crawlable. I took to the google and found a bunch of post stating the famed disableloopback reg edit suggested by the forum gods:

Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
In Registry Editor, locate and then click the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
Right-click Lsa, point to New, and then click DWORD Value.
Type DisableLoopbackCheck, and then press ENTER.
Right-click DisableLoopbackCheck, and then click Modify.
In the Value data box, type 1, and then click OK.
Quit Registry Editor, and then restart your computer.

THIS DID NOT SOLVE MY PROBLEM.

I was still getting access denied. So why is the cthub web app yield successful crawls but not the portal web app?
So my next step was just to create a random web app with a random port number, detach the portal content database, attach it to random web app and crawl.
It totally worked. So i configured AAM on random web app to http://portal, added the name of the new web app to the content source (along with sps3) and crawled again.

Content started flowing like water. Why did it do this? I do not know, but at least search works.

 

nando

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: